بسیاری از پسرها از ساختن ماکت و یا ارائه طرحهای خستهکننده خودداری میکنند.آنها تحویل اینگونه کارها به استاد را، وقتگذرانی تلقی میکنند و هزینههای اضافه .و به این فکر میکنند که هیچکدام از این کارها در آینده به درد آنها نخواهد خورد و برای آنها درآمدزایی نخواهد داشت.
بازار کار معماری برای خانم ها چگونه است ؟
همیشه در جامعه ایران، مواردی پیشآمده که باعث شد دو گروه زن ومرد یا دختر و پسرها مورد مقایسه قرار بگیرند
اما برخلاف میل شخصی خودم که هیچگاه دوست ندارم برتر بودن یک جنس را بررسی کنم . و ازنظر توانایی هیچکدام نسبت به دیگری برتری نداشته و فقط در این بخش قصد داریم این نکته را بازگو کنیم که هرکدام از دو جنس دختر و پسر بر روی چه مواردی در زندگی خود و رشته تحصیلی یا معماری و کسبوکار تمرکز میکنند و در مقابل در جامعه چه نتایجی را خواهند گرفت
من بهشخصه در این چند سال که مشغول به آموزش محصولات معماری و طراحی بودهام، بازتاب مخاطبین را در سایت تری دی خانی یا در دانشگاه و یا بازار کاردیدهام.در این مقاله سعی کردهام در شاخه اصلی خود یعنی معماری بعضی از نکات را موردبررسی قرار دهم.
کدامیک از دو گروه دخترها و یا پسرها به رشته و کسبوکار خود یا معماری بیشتر اهمیت میدهند و دوست دارند در این حوزه وارد بازار کار و ارتباط با مشتری شوند .
یکی از این موارد مهم نرمافزارهای طراحی و معماری هست.در چند سال اخیر شاهد حضور دختر و پسرهای جوان در عرصههای طراحی و نرمافزار بودهایم.برخلاف دوران دانشگاه همیشه فکر میکردم که علاقه دختران به معماری و طراحی بیشتر از پسران است.به دلیل ساختار این رشته، جذابیتهای آن و نگاههای هنری و ظرافتهای موجود در این رشته باعث شده تا دختران بیشتر به سمت طراحی و دکوراسیون گرایش داشته باشند.
این در حالی است، زمانی که شروع به تدریس نرمافزارهای طراحی گرفتم، نتیجهای کاملاً متفاوت دریافت کردم. اما قصد ندارم در این بخش مقاله بگویم که استقبال پسرها بیشتر است خیر . بهتر است مقاله را با دقت تا انتها بخوانید .
آیا خانمها هنوز در دوران دانشجویی خود سیر میکنند!
چرا بیشتر پسرها تمایل دارند سریعتر وارد بازار کار معماری و درآمدزایی شوند ؟
زمانی که با چند تن از استادان معماری مشورت کردم به پاسخهای جالبی رسیدم که بعضی از آنها را در این مقاله بازگو خواهم کرد.
نیاز امروز بازار کار معماری
90% دخترها زمانی که در دوران دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، فقط به یک نکته توجه میکنند.آنهم اینکه نمرات بالا بگیرند و طرح اونها پیش استاد بهترین طرح باشه . یا با دوستان خود ساعتها جمع شوند و باهم فکری و کمک کردن به یکدیگر، ماکتهای زیبا بسازند. آنها ساعتها و روزها وقت خود را صرف این کار میکنند که بهترین ایده و طرح را به استاد خود تحویل بدهند. درحالیکه شاید همان وقت و زمان ازنظر پسرها ارزش بیشتری داشته باشد.(وقت گذراندن بین دوستان و مشغول شدن به کاری جهت درآمدزایی و یا حتی شرکت در مسابقات معماری .
در این مقاله سعی کردیم خصوصیات دخترها نسبت به رشته و هنر معماری را بیشتر بررسی کنیم.پس با ما همراه باشد
مسئولیتپذیری در دختر خانمهای معمار
دخترها به جهت اهمیت و حس مسئولیتپذیری نسبت به کاری که به آنها محول شده همیشه سعی میکنند بهترین و زیباترین کار را انجام دهند..تنها دقت، ظرافت، مسئولیتپذیری در کار است که باعث میشود یک کار زیبا خلق شود و بههیچعنوان اشتباه در کار را نمیپذیرند. و فقط نمره 20 را میخواهند. و یکی از دلایلی که بسیاری از کارهای ظریف و هنری و یا دقت درفروش محصولات و ثبت اطلاعات فردی و یا مشاورین ارشد شرکتها و برندهای بزرگ دنیا از وجود خانمها در این زمینه استفاده میشود توجه به همین نکته خواهد بود .
پس مشکل کجاست؟؟
بسیاری از پسرها از ساختن ماکت و یا ارائه طرحهای خستهکننده خودداری میکنند.آنها تحویل اینگونه کارها به استاد را، وقتگذرانی تلقی میکنند و هزینههای اضافه .و به این فکر میکنند که هیچکدام از این کارها در آینده به درد آنها نخواهد خورد و برای آنها درآمدزایی نخواهد داشت.آنها به این فکر میکنند که بهجای صرف کردن وقت خود بر روی اینگونه کارهای معماری از همین حالا شروع به بازاریابی و پیدا کردن مشتریهای خود کنند . آیا واقعاً آنها درست فکر میکنند ؟
طرحهای سخت و پیچیده فقط وقت شمارا هدر خواهد داد
شاید تا حدودی با نظر آنها موافق باشم . بسیاری از دانشجویان معماری در شروع ترم و انتخاب طرح موردنظر به دنبال سختترین و پیچیدهترین طرح , و ایده بوده تا خودشان را در این زمینه به چالش بکشند . اما این چالش هیچگاه به نفع شما و آینده شما نخواهد بود و بهجز خستگی و کلافه شدن از کار طراحی و معماری و گفتن این کلمه که چه اشتباهی کردم این طرح را قبول کردم و یا اصلاً مرا چی به معماری . هیچ سودی نخواهد داشت . و در این لحظه فکر میکنی که چقدر این حرفها برایت آشناست . و در دوران تحصیل اتفاق افتاده .
شاید با خودت بگویی هرچقدر طرحهای سختتر و پیچیده انجام دهم دستم راه میافتد و در آینده در بازار کار موفقتر هستم . اما بازار کار این طرحهای دانشجویی و این ماکتسازی را نمیخواهد . پس باید چکار کنیم .
ساختن ماکت و یا وقت گذراندن برای بهترین ایده و پرزنت کردن درست ،جهت ارائه به استاد در طرحهای 1-2 و 3 تا طرح نهایی قطعاً هزینههای بالایی خواهد داشت و شاید این هزینهها برای یک دختر از جانب خانوادهاش پرداخت شود. و بههیچعنوان حاضر نیست تا 2 نمره ماکت رانگیرد و بهجای وقت گذاشتن روی ماکت به دنبال بازاریابی باشد .
( هزینه هایی که
از 100 هزار تومن تا چند صد هزار تومن فقط برای 1.5 تا 2 نمره انجام میدهند .) آیا
منطقی است ؟
ورود به بازار کار معماری
زمانی که خودم به عنوان دانشجو در دانشگاه مشغول به تحصیل بودم هیچ وقت ماکت سازی نکردم و فقط به این فکر می کردم که چگونه می توانم از رشته معماری درآمد زایی داشته باشم .حتی در دوران تحصیل در یک دفتر معماری مشغول به کار شوم، تا هزینه هایی که انجام می دهم، را جبران کنم. خیلی از هم کلاسی مثل من همین دغدغه را داشتند . آنها دقت خود را صرف اسکیس و کلاس های معماری نمی کردند، برای طرح های طول ترم وقت آنچنانی نمی گذاشتند و در درجه اول به درآمدزایی و تامین شغلی فکر می کردند.
در حالی که بسیاری متوجه میشدم دخترخانم های کلاس بدون داشتن دغدغه فکری برای درآمدزایی، به کسب نمرات عالی و بهترین ارائه فکر می کردند.و یا حداقل کسب و کار و درآمد در مرحله بعدی قرار می گرفت، و شاید بعد از دانشگاه.
اما واقعیت این است که بازار کار معماری نگاه دیگری دارد.امروزه بازار کار
دیگر به طراحی و اسکیس نیاز ندارد.شاید
خیلی از دانشجویانی که فارغ التحصیل می شوند و یا در دوران دانشگاهی مشغول می
باشند، به این فکر می کنند که بعد از اتمام تحصیلات مستقیما وارد بازار کار می
شوند و می توانند درآمدزایی کنند.آنها با توجه به زحماتیکه کشیدند، شب بیداری ها،
طراحی ها، ساختن ماکت و... انتظار کاری با درآمد عالی دارند. و فکر میکنند در
نهایت مزد زحماتشان را خواهند گرفت .
اما نمیخواهم شما را نا امید کنم . اما رو به رو شدن با واقعیت های جامعه و بازار کار میتواند خیلی از افراد را از خواب خرگوشی بیدار کند . و یک لحظه به خود بگویند که آینده و درآمد زایی من به کجا خواهد رسید . فرقی نمیکند دختر باشد یا پسر ،
یک لحظه مقاله را رها کن و کنار پدر یا مادرت بنشین و برای چند ثانیه به او نگاه کن و توجه کن او با چه سختی برای تامین نیاز خانواده و حتی هزینه تحصیل و ماکت سازی های تو با همه وجود تلاش می کند . یک نگاهی به برادر و خواهر بزرگتر از خودت بینداز . دریک گوشه ای از خانه نشسته اند و به آرزوهایی که در سر داشته اند و هنوز به آنها نرسیده اند .
آیا آنها مشغول به کار هستند؟ اگر کار می کنند در رشته دلخواه خود مشغول به کار هستند؟ یا جهت گذراندن امورات زندگی در کاری مشغول شده اند که به آن هیچ علاقه ای ندارند ؟؟
و می دانم که قصد داری با همه وجود تلاش کنی تا به آینده ای روشن و درآمد برسی تا بتوانی جواب زحمات خانواده ات را بدهی . اما آیا دانشگاه و روزمرگی کلاس ها میتواند برای تو آینده ای داشته باشد ؟
اگر اینطور باشد ، آیا این مسیری که در پیش گرفته ای برای تو جوابگو خواهد بود؟
پیدا کردن مشتری در بازار کار طراحی و معماری
فرقی نمیکند در چه رشته ای مشغول به تحصیل هستید. اما در ابتدای راه بهتر است بدانیم ، پیدا کردن نیاز مشتری در حرفه کاری ما می تواند کمک بزرگی را به ما بکند.
اگر در رشته معماری مشغول به تحصیل هستید بسیار عالیست ، اما از همان ابتدا هدف خودتان و اینکه چگونه برای رضایت مشتری یا کارفرما برنامه ریزی کنید، را مشخص کنید.مشتری های خود را پیدا کنید و منتظر اتمام تحصیل و حضور در دفتر کار نباشید.
پسر ها بازیگوش و سر به هوا نیستند .بلکه آنها ..
دغدغه بازار و آینده شغلی خود را زودتر شناخته اند.آنها بدون اینکه به طرح های دانشگاه و نمرات فکر کنند در مرحله اول به این فکر می کنند که چطور به درآمد برسند.و حتی گاهی به پایین ترین نمره هم راضی خواهند بود.(آنها به دنبال راحتترین راه می گردند و به جای زحمت دادن خودشان، جهت ارئه کار بهتر، سعی می کنند خودشان را به استاد نزدیکتر کنند تا قبولی آنها تضمین شود.)
و این جمله کلیشه ای را فراموش کنید که در دوران تحصیل به شما گفته اند . اگر آن شخص تقلب میکند به خودش آسیب میزند و در مقاطع بالا به مشکل خواهد خورد . دوست من زندگی و در آمد زایی شما دوران مدرسه نیست . پس حرف های تکراری معلم خود را فراموش کن . آنها اگر توانایی درآمد داشتند فقط به حقوق کارمندی خودشان به عنوان معلم اکتفا نمیکردند تا همیشه از کم بودن حقوق خود ناراضی باشند .
ذهن خلاق و پول ساز در معماری حرف اول را میزند
فقط به این فکر کنید هرچه سریع تر از معماری و رشته خودتان به درآمد برسید . و نمرات بیست برای شما نمیتواند پول ساز باشد . بلکه فقط یک ذهن پول ساز میتواند در این رشته به درآمد برسد . پس ابتدا تفکر خود را تغییر دهید و با کمک تاکتیک های معماری خودتان به درآمد برسید نه تکنیک . اما چگونه ؟
افراد باهوش در اولین مرحله بعد از فارغ التحصیلی به این فکر می کنند که چگونه خود را در سطح نرم افزاری قوی کنند تا بتوانند در اولین فرصت با دفاتر معماری و سازنده ها شروع به همکاری کنند و به درآمدزایی برسند.
چه چیز بهتر از اینکه شما با تسلط به یک نرم افزار معماری وارد دفتر شوید
نرم افزارهای طراحی و حتی تری دی مکس بازار کار بسیار خوبی داشته و بسیاری از آقایان علاقه زیادی دارند که این نرم افزار را یاد گرفته ، تا بتوانند کسب درآمد کنند.
در حال حاظر هیچ دفتر طراحی به یک معمار با طراحی دست بسیار قوی نیاز ندارد . چرا؟
چون هیچ کارفرمایی پروژه های دستی نمیخواهد . امروزه نیاز بازار کار شما به سمت طراحی دیجیتال و کار با نرم افزار های مختلف کشیده شده است . و همه افراد در حوزه طراحی نیاز دارند تا سطح اطلاعات نرم افزاری خود را بالا ببرند . البته منظور از نرم افزار یک اتوکد ساده نیست . چون این برنامه پایه و اساس طراحی است . و ملاک بلد بودن نرم افزار نیست . منظور از برنامه یعنی نرم افزاری که شما را نسبت به بقیه افراد متمایز نشان داده و باعث شود که شما بهترین طرح ها و نور پردازی ها و دیزاین داخلی و بیرونی را نمایش دهید . و خلاقیت خود را به شکل سه بعدی و واقعی به تصویر بکشید و حتی انیمیشن سازی کنید .
شما فقط به یک اسکیس معمولی برای پیاده کردن تصویر های ذهنی خود روی کاغذ نیاز دارید . نه طراحی با دقت بالا و رنگ کردن و مشخص کردن سایه ها .که البته منظورمان بازار کار خواهد بود نه چیز دیگر .
در این بین نرم افزار هایی مانند تری دی مکس در این چند سال پرچم دار طراحی و دکوراسیون داخلی بوده به این دلیل که چون این برنامه توانایی مدل سازی پیچیده . متریال . و نور پردازی حرفه ای و انیمیشن را دارد . پس به راحتی میتوانیم با یادگیری آن در دفتر معماری همکاری کنیم و مشغول به کار شویم . در این مرحله شما نیاز بازار کار و مشتری خود را شناخته اید . و حتی می توانید در آینده به صورت جداگانه با کار فرما ها وارد قرار داد شوید .
البته خانم ها با توجه به روحیه بالا و ایده پردازی قوی و همچنین دقت و ظرافت و خلاقیتی که در طراحی دارند می توانند بهترین طراحی را انجام دهند. به این فکر کنید خانم ها با توجه به خلاقیتهای ذهنی که دارند ، بتوانند در زمینه نرم افزاری هم خودشان را تقویت کنند . دیگر کسی جلودار آنها نخواهد بود .
مهم آن است که در طول این مسیر از شکست نترسید.
خرید پک آموزشی از طرف خانم ها
اما طبق آمار فروشی که در سایت تری دی خانی داشته ایم، رقم بالایی از خرید محصولات مجازی از طرف خانم ها می باشد که نشان دهنده آن است که آموزش های مجازی در سطح کشور بیشتر از کلاس های حضوری نتیجه بخش خواهد بود.و همینطور خانم های محترم در این زمینه علاقه زیادی نشان داده اند تا هرچه سریع تر خودشان را به دنیای طراحی و درآمد زایی برسانند .
بسیاری از هنر جویان به دلیل مشغله های کاری و فکری شاید زمان کافی برای حظور در کلاس را نداشته باشند اما به راحتی می توانند با تهیه پک آموزشی در فرصت مناسب و در منزل خودشان با یک فنجان چای داغ آموزش ها را مشاهده کنند . و در پایان آموزش ها شروع به انجام تمرین ها کرده تا بتوانند بهترین خروجی را از کار خود بگیرند .
سایت تری دی خانی به دلیل نوشتن مقاله های باز و صحبت کردن بی پرده درباره واقعیت های جامعه معماری و بازار کار بار ها مورد تذکر و انتقاد از طرف برخی از دوستان سایت ها و نهاد ها قرار گرفته . اما هدف ما آشنا ساختن شما با واقعیت های زندگی خودتان خواهد بود و در این مسیر به هیچ عنوان از این وظیفه کوتاه نخواهیم آمد و مطمئن باشید با تمام وجود تلاش خواهیم کرد تا شما عزیزان را در این مسیر به صورت درست و صحیح راهنمایی کنیم . تا از تحصیلات و تلاش های خود بهترین نتیجه را بگیرید .
نویسنده : مجتبی امیرخانی
مدرس نرم افزار های معماری و مشاور کسب کار در معماری
www.3dkhani.ir
در این محصول شما با جادوی مدل سازی داخلی بیرونی و طراحی پارامتریک آشنا شده و همچنین اصول نورپردازی و متریال گذاری تری دی مکس را یاد خواهید گرفت
در این بسته آموزشی آبجکت های آماده با موضوعات مختلف برای طراحی نمای بیرونی و دکوراسیون داخلی . برای فضاهای مسکونی . اداری . ورزشی . پارک . ساحل . تجاری . پزشکی . و غیره تولید و جکع آوری شده است
چرا بهعنوان معمار باید افترافکت را یاد بگیریم . در پاسخ . شما بهعنوان یک طراح و معمار که در ارائه پروژههای معماری میتوانید قدرت گروه خودتان را در طراحی به بهترین شکل نشان دهید . فرقی نمیکند که پروژه معماری شما یک کار دانشجویی باشد و یا پروژه اجرایی یا طرحی از مسابقات معماری ،درهرصورت امروز نیاز بازار کار فراتر از انتظارات یک طرح معماری ساده خواهد بود و شاید فقط با یک رندر ساده مانند قبل نتواند پاسخگوی نیاز یک پروژه حرفهای باشد
سپاس از شما . بله اگر در دانشگاه به جای تمرکز فقط بر روی واحد های معماری درباره نوع بازار کار و کسب در آمد و نحوه انجام پروژه های اجرایی هم بحث بشه خیلی عالیه
لطف دارین
چرا بهعنوان معمار باید افترافکت را یاد بگیریم . در پاسخ . شما بهعنوان یک طراح و معمار که در ارائه پروژههای معماری میتوانید قدرت گروه خودتان را در طراحی به بهترین شکل نشان دهید . فرقی نمیکند که پروژه معماری شما یک کار دانشجویی باشد و یا پروژه اجرایی یا طرحی از مسابقات معماری ،درهرصورت امروز نیاز بازار کار فراتر از انتظارات یک طرح معماری ساده خواهد بود و شاید فقط با یک رندر ساده مانند قبل نتواند پاسخگوی نیاز یک پروژه حرفهای باشد
در این محصول شما با تخصصی ترین اصول نور پردازی و متریال vray آشنا شده و با تکنیک های این پک آموزشی میتوانید رندر هایی بسیار حرفه ای و بی نظیر ایجاد نمایید
خواهش میکنم لطف دارید .